Ακολουθήστε μας...

Top
Title Image

ερωτήσεις & απαντήσεις

Μάθετε τα πάντα για το προϊόν

Ποιά είναι η τιμή του προϊόντος;

Το PANKILL κοστίζει 14,90€.

Που μπορώ να το αγοράσω;

Σε όλα τα ενημερωμένα φαρμακεία.

Εξολοθρεύει τα ακάρεα;

Μελέτες σε αναγνωρισμένα εργαστήρια αποδεικνύουν την  αποτελεσματική δράση κατά των βασικότερων αλλεργιογόνων παραγόντων σε ένα σπίτι, των ακάρεων της σκόνης (Dermatophagoides pteronyssinus και Dermatophagoides farinae), γι’ αυτό και το ΥΠΑΑΤ, κατέταξε το προϊόν σαν ακαρεοκτόνο – εντομοκτόνο.

Εξολοθρεύει και τους κοριούς;

Η εξολόθρευση των κοριών είναι δεδομένη. Εργαστηριακά πειράματα σε διαφορετικού υλικού επιφάνειες (κεραμικό, πλαστικό, ξύλινο & ύφασμα) έδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα και κατά των κοριών (Cimex lectularius).

Διαθέτει έγκριση του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;

Όπως όλα τα προϊόντα της Δάφνης Agrotrade, το Pankill 2 έχει έγκριση στην Ελλάδα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία είναι η αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση των βιοκτόνων προϊόντων. Ανήκει στον τύπο προϊόντων 18 (Εντομοκτόνα, ακαρεοκτόνα και προϊόντα για τον έλεγχο άλλων αρθροπόδων – ΤΠ-18).

Αριθμός έγκρισης:
Κάντε κλικ στο LINK >>  ΤΠ18-0183(30.11.2015)  <<

Ποια είναι η διαφορά εντομοκτόνου και εντομοαπωθητικού;

Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά ως εντομοκτόνα ή απωθητικά παίρνουν έγκριση κυκλοφορίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα εντομοκτόνα ανήκουν στον Τύπο Προϊόντων 18 (ΤΠ18), ενώ τα απωθητικά ανήκουν στον Τύπο Προϊόντων 19 (ΤΠ19).

Ως εντομοκτόνα ορίζονται τα προϊόντα που σκοπό έχουν την καταπολέμηση εντόμων, ακάρεων και άλλων αρθροπόδων. Η επαφή των εντόμων, ακάρεων και αρθροπόδων με τις ψεκασμένες επιφάνειες επιφέρει το θανάτωσή τους.

Ως απωθητικά/προσελκυστικά ορίζονται τα προϊόντα που εφαρμόζονται στο δέρμα, στα ρούχα και σε άλλες επιφάνειες και σκοπό έχουν να αποτρέψουν την προσγείωση ή τη διέλευση εντόμων & ακάρεων εφόσον έρθουν σε επαφή με τις ψεκασμένες επιφάνειες.

Μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε παιδικό στρώμα;

Πρόσφατα έγινε αξιολόγηση από το Εργαστήριο Τοξικολογικού Ελέγχου του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου σχετικά με την χρήση του Pankill 2 και στο στρώμα. Ο κίνδυνος από την έκθεση ενός παιδιού μετά τον ψεκασμό του στρώματος με Pankill 2 πραγματοποιήθηκε με αξιολόγηση της δευτερογενούς έκθεση ενός βρέφους ηλικίας 6-12 μηνών (σωματικό βάρος: 8κιλά) το οποίο έρχεται σε επαφή με το ψεκασμένο στρώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι η συνολική συστημική δευτερογενής έκθεση, ακόμα και για ένα βρέφος 8 κιλών, είναι κατά πολύ μικρότερη (43% της AELmedium term) από το επιτρεπτό όριο.

Η τοποθέτηση σεντονιού στο στρώμα μετά τον απαιτούμενο χρόνο για να στεγνώσει το προϊόν μειώνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα έκθεσης.

Ποιά είναι η διάρκεια δράσης?

Η αποτελεσματική διάρκεια του Pankill 2 μπορεί να φτάσει έως και 3 μήνες ανάλογα με το υλικό και τις συνθήκες που επικρατούν. Για όλα τα αρθρόποδα στόχους που αναφέρονται στην ετικέτα του, εφόσον δεν ξεπλένεται.

Είναι Ευρωπαϊκό προϊόν;

Το Pankill 2 περιέχει ως δραστική ουσία acetamiprid. Ουσία αξιολογημένη από τον οργανισμό της ευρωπαϊκής ένωσης για τις χημικές ουσίες (ECHA). Παρασκευάζεται από την Εταιρεία KWIZDA στη Γαλλία.

Μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο κρεβατάκι του σκύλου;

Οι ψύλλοι είναι ένα ακόμα έντομο που μπορεί να καταπολεμηθεί με το Pankill 2. Τα έντομα αυτά συνήθως βρίσκονται στα σημεία όπου ο σκύλος κοιμάται. Ψεκάστε το στρωματάκι του σκύλου, αφήστε να στεγνώσει και επιτρέψτε στο σκύλο σας να ξαπλώσει.

Εγώ δεν χρησιμοποιώ χημικά και προσπαθώ να αντιμετωπίσω τα προβλήματα με διάφορα απωθητικά καθώς και με «οικολογικά» σκευάσματα. Με το PANKILL καλύπτομε;

Όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι χημικές ουσίες ή χημικές ενώσεις. Η χρήση απωθητικών απλώς καθυστερεί ή μεταφέρει το πρόβλημα αλλά δεν το επιλύει. Εφόσον η παρουσία ενός εντόμου ή ακάρεος ή άλλου αρθροπόδου είναι διαπιστωμένη σε ένα χώρο η χρήση απωθητικών δεν σας απαλλάσσει από την παρουσία τους.

Το Pankill2 περιέχει τη δραστική ουσία acetamiprid (0,2%). Η ευρωπαϊκή ένωση έχει αξιολογήσει τους κινδύνους από τη χρήση του acetamiprid τόσο για τον χρήση του προϊόντος όσο και για τη έκθεση που μπορεί να έχει κάποιος σε χώρου όπου έχει γίνει η εφαρμογή με Pankill2.

Τυχόν «οικολογικά» σκευάσματα που κυκλοφορούν ως «ασφαλή», «φιλικά», «φυσικά» ή με ανάλογες ιδιότητες είναι αμφιβόλου σύστασης και οι χημικές ουσίες που περιέχουν δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή.

Τι πρέπει να προσέχω;

Να ψεκάζετε μόνο επιφάνειες και ποτέ στον αέρα. Κρατήστε το προϊόν μακριά από παιδιά. Μην τρώτε, πίνετε ή καπνίζετε, όταν το χρησιμοποιείτε.  Να μην εφαρμόζεται σε σημεία που είναι προσβάσιμα σε βρέφη

Πώς γίνεται εφαρμογή;

Ανακινήστε τη φιάλη πριν από τη χρήση. Το προϊόν εφαρμόζεται με ψεκασμό των επιλεγμένων επιφανειών από απόσταση, περίπου 10 εκατοστών, μέχρι να διαβραχούν οι επιφάνειες καλά χωρίς να τρέχουν σταγόνες. Εφαρμόστε σε όλα τα σημεία όπου είναι πιθανό να κρύβονται ή να περνούν τα έντομα – αρθρόποδα στόχοι. Ψεκάστε μόνο επιφάνειες και ποτέ στον αέρα.

Ψεκάστε κατά μήκος των σοβατεπιών, των γωνιών, των σωλήνων, των σχισμών και των ρωγμών, κάτω από τα έπιπλα, γύρω από σωλήνες ύδρευσης/ αποχέτευσης, ηλεκτρικές συσκευές, πρίζες, γύρω από πόρτες και παράθυρα, κάτω από χαλιά και σε άλλα σημεία που διέρχονται ή μπορεί να κρύβονται τα έντομα ή τα ακάρεα.

Ο σωστός εντοπισμός των σημείων ψεκασμού αυξάνει την αποτελεσματικότητα και μειώνει τους κινδύνους και την άσκοπη δαπάνη.

Είναι ετοιμόχρηστο;

Το προϊόν είναι ετοιμόχρηστο. Απλά ανακινήστε τη φιάλη πριν από τη χρήση. Κατεβάστε τη μαύρη ασφάλεια προς τα κάτω. Μετά την εφαρμογή ασφαλίστε ξανάσπρώχνοντας την ασφάλεια προς τα πάνω.

Το προϊόν λήγει;

Το Pankill έχει διάρκεια ζωής 2 χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής (Prod. Date), που αναγράφεται στην συσκευασία.